Společnost

O společnosti


Společnost Petr Vítek – řeznictví, uzenářství, grilování, catering, pohostinská činnost vznikla v roce 2006. Majitel Petr Vítek je následovníkem svého otce, dědy a pradědy v oblasti řeznictví/uzenářství. Zkušenosti, které mu předaly předchozí generace dnes a denně zužitkovává ve své poctivé a tvrdé práci a tudíž v jeho řeznictví naleznete pouze kvalitní produkty. Většina je vyrobena přímo jím samým. Společnost Petra Vítka se dále věnuje výše uvedeným činnostem, které se mohou také pyšnit kvalitou, čerstvostí a poctivostí.


Činnosti:


  • Řeznictví – čerstvé masa: hovězí, vepřové, telecí, koňské, drůbeží, jehněčí, skopové, zvěřina, ryby atd.
  • Uzenářství – uzená masa, párky, měkké a trvanlivé salámy a klobásy, paštiky, tlačenky, jaternice, jelita, prejt, sulc atd.
  • Pohostinská činnost – provoz jídelny a rozvoz jídel společnostem v blízkém okolí.

Slovy Petra Vítka – majitele:


S řeznickým řemeslem v naší rodině začal již můj praděda František v dobách předválečných. Vyučil se ve Vídni řeznickým tovaryšem, po získání dostatečných zkušeností se stal řeznickým mistrem s velkým M. V jižních Čechách, odkud pocházel, měl svůj malý statek s porážkou vepřů. Maso jezdil prodávat do Prahy, kde se z něho vyráběly kvalitní uzenářské výrobky, mezi které patřila i vyhlášená Pražská šunka. Svoje zkušenosti dále předával svému synu Františkovi, který ač se řemeslu nevyučil, velmi dobře se v něm orientoval. Praděda tak svého nástupce v oboru našel až ve svém vnuku Františkovi (mém tátovi), který spolu s ním chodil od ranného mládí po domácích zabíjačkách a učil se řeznickému řemeslu. Jelikož ho práce bavila, vystudoval SOU řezník-uzenář. Pracoval v několika proslulých pražských řeznictvích, kde nasbíral cenné zkušenosti. Poté si dodělal maturitu v SPŠ technologie masa, kde pak dlouhé roky pracoval jako mistr odborného výcviku. Tradice řeznického řemesla je v naší rodině už více než sto let, a proto i já, Petr Vítek, v ní s láskou pokračuji. Dnes se držíme stejných hesel jako v dobách dávno minulých, kdy poctivé řeznické řemeslo a kvalitní uzeniny byly samozřejmostí. V Řeznictví u Vítků je tato tradice zachována a na kvalitu našich výrobků se můžete spolehnout.Každý den naleznete na pultech čerstvé maso a uzeniny. Nechce-li se Vám vařit, můžete zajít na tradiční česká jídla do naší jídelny.Naši zaměstnanci Vám vždy rádi a ochotně poradí jaké suroviny se nejlépe hodí k přípravě Vašich pokrmů. Na objednávku Vám rádi zrealizujeme catering nebo grilování. Jako jedni z mála se věnujeme grilování celých kusů býků, jalovic a velkých kusů jatečních zvířat.

Doba za posledních sto let hodně pokročila, ale jak říkával náš praděda: „Zlaté české ručičky, poctivá práce a kvalitní výrobky, nad ty není.

Produkty

Maso, masné výrobky a pokrmy jsou u nás zpracovány tradičními českými postupy a recepturami.

Více...